Best Invest - Olga Zielińska - Niezależny Partner Reico 260473 - Europa
+48 696 969 299
info@vital-expert.pl

Rega & Levi Saft

Szczegółowe informacje o enzymach, dla pogłębienia wiedzy i świadomości…. Rega Saft i Levi Saft, doskonałe dla ludzi i zwierząt od Reico Vital.
Dlaczego są one tak ważne dla każdego?

1. Działanie aktywujące

Poprawa procesów metabolicznych, immunologicznych i zapalnych dzięki działaniu aktywnych enzymów.
Biokoncentraty fermentowane kaskadowo zwiększają pięciokrotnie jednostkę energetyczną ATP (adenozynotrójfosforan) w komórkach.

2. Działanie antyoksydacyjne

· Biokoncentraty fermentowane kaskadowo poprawiają status oksydacyjny.
·  Znacznie zwiększają produkcję glutationu wewnątrz komórek, który chroni organizm przed stresem oksydacyjnym.
· Redukcja utleniania LDL
· Synergiczne działanie z innymi przeciwutleniaczami, np. z witaminą C

3. Działanie przeciwzapalne

Istotne w reumatyzmie, miażdżycy, zapaleniu skóry, trądziku, przy ukąszeniach komarów, w zespole jelita drażliwego, paradontozie.
·  Biokoncentraty fermentowane kaskadowo znacząco zmniejszają adhezję komórek (ICAM, VCAM)
· Równoważą reakcje zapalne i zapewniają równowagę między pro i przeciwzapalnymi cytokinami.
· Podwyższone poziomy hs-CRP zmniejszają się dzięki spożywaniu biokoncentratów fermentowanych kaskadowo.

4. Działanie wzmacniające odporność

Istotne przy podatności na infekcje, choroby nowotworowe, wirusy, pasożyty, infekcje wywołane przez bakterie, grzyby, pasożyty, przy boreliozie, grypie, zapaleniu zatok czy nieżycie nosa.

Biokoncentraty fermentowane kaskadowo powodują, że granulocyty pozostają w stanie przedalarmowym, więc bakterie, wirusy i grzyby, które atakują organizm nie mają szans na replikację. Już w stadium początkowym są one wyeliminowane przez nasz układ odpornościowy (fagocyty).
Wzmacniają naturalne funkcje komórek NK (ang. Natural Killer – naturalni zabójcy)  oraz wspomagają lizę komórek bakterii, wirusów i grzybów, jak również starych komórek i nowotworowych.
Zarówno zniszczone komórki, jak i inwazyjne patogeny są rozpuszczane przez komórki NK, a tym samym niszczone.

5. Działanie antybakteryjne i antymykotyczne

Istotne dla zakażeń wywołanych przez bakterie i grzyby.
Biokoncentraty fermentowane kaskadowo, z jednej strony wzmacniają układ odpornościowy (patrz wyżej), a z drugiej mają bezpośrednie działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne przy miejscowym zastosowaniu- regulują naszą mikroflorę.

6. Przywracanie naturalnej równowagi

Istotne dla zdrowia jelit oraz ich flory bakteryjnej.
Biokoncentraty fermentowane kaskadowo przywracają naturalną równowagę bakterii i grzybów w jelitach i na śluzówkach. Infekcje bakteryjne, wirusowe oraz grzybice nie mają szans rozwoju, na przykład po podaniu antybiotyków.

7. Działanie antyalergiczne

Istotne przy alergiach, astmie, katarze siennym,
atopowym zapaleniu skóry, łuszczycy, nowotworach,
chorobach autoimmunologicznych.
• Alergie i choroby autoimmunologiczne powstają poprzez specyficzną reakcję układu odpornościowego. Biokoncentraty fermentowane kaskadowo wpływają wyłącznie na funkcje komórek nieswoistego układu odpornościowego, a nie na komórki nabytego (swoistego). Układ odpornościowy jest więc utrzymywany w jego naturalnej równowadze.
• Nie powodują uwalniania interleukiny-4 w teście in vitro / ex vivo, a zatem nie mają właściwości alergicznych.
• Zapewniają równowagę flory bakteryjnej w jelitach poprzez dostarczanie składników probiotycznych.  Zdrowe jelita są niezbędne dla optymalnie funkcjonującego układu odpornościowego.

8. Działanie odkwaszające

Przywrócenie równowagi kwasowo-zasadowej, zmniejszenie stresu oksydacyjnego i nitrozacyjnego.
• Biokoncentraty fermentowane kaskadowo produkowane są na bazie składników roślinnych.
• Mają silne działanie przeciwutleniające, redukując wolne rodniki do bezpiecznego, zdrowego poziomu. Nie ma więc produkcji kwasów w tkankach.
• Znacząco zwiększają produkcję wewnątrzkomórkowego glutationu, naturalnego neutralizatora stresu oksydacyjnego, co oznacza brak ​​wolnych rodników w komórkach i mitochondriach.

9. Działanie odtruwające

Usuwanie toksyn, metali ciężkich, pozostałości leków, środków chemioterapeutycznych.
• Biokoncentraty fermentowane kaskadowo zwiększają produkcję wewnątrzkomórkowego glutationu, który jest niezbędny dla wątroby w procesach detoksykacji.
• Stymulują czynność wątroby i nerek, dzięki czemu poziom prób wątrobowych i kwasu moczowego szybko wraca do normy.

10. Działanie na żołądek i jelita

Regeneracja i utrzymanie optymalnej flory jelitowej, np. po leczeniu antybiotykami i cytostatykami; Zaparcia, biegunka, zgaga, wzdęcia.
· Biokoncentraty fermentowane kaskadowo zapewniają zachowanie równowagi flory bakteryjnej w jelitach dzięki zawartości składników probiotycznych.
· Wpływają na poprawę wszystkich objawów zespołu jelita drażliwego, takich jak: biegunka lub zaparcia, wzdęcia, uczucie pełności, bóle brzucha i skurcze brzucha. Nawet w tej grupie pacjentów rozcieńczony biokoncentrat jest bardzo dobrze tolerowany.

11. Działanie na skórę i błony śluzowe

Istotne przy nowotworach, zespole jelita drażliwego, aftach, zapaleniu przyzębia, zapaleniu skóry, łuszczycy, opryszczce, brodawkach, oparzeniach, owrzodzeniach, Już w ciągu czterech tygodni od zastosowania goją stany zapalne śluzówki powodujące bardzo ciężkie zapalenie błony śluzowej jamy ustnej, które występuje często u pacjentów z chorobą nowotworową, przechodzących chemioterapię i / lub radioterapię.
•  Mają istotne działanie przeciwzapalne w stosunku do cytokin (przekaźniki odpowiedzi zapalnej, takie jak IL-6, IP-10). Działają one silnie przeciwzapalnie w obrębie skóry – porównywalne z kortyzonem.

12. Poprawa procesów metabolicznych

Istotne przy cukrzycy, hipertriglicerydemii, hipercholesterolemii, otyłości, dny moczanowej, niedoboru energii, zespołu metabolicznego.
Biokoncentraty fermentowane kaskadowo dzięki działaniu regulującemu przywracają zmienione chorobowo wartości laboratoryjne do normalnego zakresu. Lipidy krwi (triglicerydy), cholesterol całkowity, LDL-cholsterol, kwas moczowy, SGPT, GGT, HbAlc, poziom cukru we krwi, hiperinsulinemia, masa ciała i ciśnienie krwi ulegają obniżeniu.
Wzrasta ilość jednostek energetycznych ATP (adenozynotrójfosforanu) w komórkach.

13. Poprawa koncentracji, energia i witalność

Istotne przy chronicznym zmęczeniu – przewlekłe zmęczenie, wypalenie, wyczerpanie.
Pacjenci zgłaszają znaczny wzrost energii, witalności i koncentracji.
Biokoncentraty fermentowane kaskadowo zwiększają pięciokrotnie ilość jednostek energetycznych ATP (adenozynotrójfosforanu) w komórkach.

14. Nośnik

Istotne przy lepszym wchłanianiu witamin,
minerałów i pierwiastki śladowe w jelicie cienkim.
Biokoncentraty fermentowane kaskadowo znacznie poprawiają wchłanianie w jelicie substancji rozpuszczalnych w wodzie, takich jak witaminy (np. kompleks witamin , minerały (np. magnez) oraz pierwiastki śladowe (np. żelazo),. Mówiąc obrazowo biokoncentraty fermentowane kaskadowo stanowią transport składników odżywczych i mikroelementów do komórek.
Mikroskładniki odżywcze szybciej docierają do krwi i do komórek, gdzie biorą udział we wszystkich procesach życiowych.

Skład Rega Saft 

Składniki: Woda, cytryny *, figi *, daktyle *, orzechy laskowe *, nasiona soi *, cebula *, orzechy kokosowe *, gliceryna (roślinna), wyciąg z aceroli *, seler *, kiełki mangusty *, karczochy *, groszek *, proso *, mieszanka przypraw *, kurkuma *, szafran * 

* z hodowli ekologicznej

Skład Levi Saft 

Składniki: woda, cytryny*, figi*, daktyle*, orzechy włoskie*, nasiona soi*, cebula*, orzechy kokosowe*, gliceryna (roślinna), seler*, kiełki mangusty*, wyciąg z ziół mniszka lekarskiego*, karczochy*, wyciąg z aceroli*, groszek*, proso*, mieszanka przypraw* 

* z hodowli ekologicznej

error: Content is protected !!